Carian

Memaparkan catatan dengan label first impression. Papar semua catatan

First Impression: Mary Kay Microdermabrasion Set

Assalamualaikum dan hai!

Untuk siri First Impression kali ni, aku nak kongsikan pengalaman pertama kali guna set Microdermabrasion dari Mary Kay. Bagi yang mengenali produk Mary Kay atau memang pengguna Mary Kay mesti dah tahu set ni baru bertukar wajah yang lebih moden dan cantik!

Set Microdermabrasion ni ada dua produk: Microdermabrasion Refine dan Pore Minimizer.

Bagi yang tahu, kulit aku jenis berminyak. Orang kulit berminyak ni biasanya pori-pori besar, senang naik bintik hitam (blackhead) dan juga jerawat pasir (whitehead). Dan memang inilah keadaan kulit aku yang sebenar. Pori besar memang tak boleh buat apa melainkan dengan penjagaan yang betul dengan produk yang betul. Yang whitehead blackhead pun kalau guna produk yang betul dengan cara yang betul dapat dikurangkan penampakkan mereka.

So jom, kita tengok dulu apa sebenarnya set Microdermabrasion Mary Kay.

microdermabrasion mary kay


First Impression: Mary Kay Suncare Lotion

 Assalamualaikum dan hai!

Bestnya topik entri kali ini. Cerita pasal sunscreen atau dalam Melayu namanya pelindung suria. Kebanyakkan kita di Malaysia masih ramai yang ambil mudah tentang pemakaian sunscreen, termasuklah aku sehingga tahun 2017.

Titik perubahan aku jadi disiplin dengan pemakaian sunscreen adalah sebab berjumpa dengan seorang pakar kulit. Dia memang khusus untuk bahagian kosmetik, atau lebih mudah difahami kulit wajah. Kulit muka kita dan kulit badan mempunyai cara penjagaan yang sedikit berbeza. So, dalam bidang perubatan pun dipecahkan.

Untuk siri First Impression kali ini aku nak kongsikan tanggapan pertama aku masa gunakan Mary Kay Suncare Lotion. Jom!

mary kay suncare lotion review

First Impression: Clear Proof Deep-Cleansing Charcoal Mask

Assalamualaikum dan hai!

Masa scroll tengok apa saja entri yang aku dah tulis, rupanya untuk Julai masih belum ada siri First Impression. Ha, bagi yang baru pertama kali baca blog, siri First Impression merupakan siri yang aku sendiri mulakan untuk buat review produk-produk penjagaan wajah. Semua produk ni beli dengan duit sendiri. Tak ada sesiapa yang taja pun.

So, sebelum Julai meninggalkan kita, aku nak tulis First Impression aku tentang satu lagi produk dari Mary Kay yang dinamakan sebagai Clear Proof Deep Cleansing Charcoal Mask.

Bagi yang tak tahu, dalam rangkaian produk penjagaan kulit Mary Kay, ada pelbagai jenis mengikut keperluan dan masalah kulit. Of course lah sebab semua orang mempunyai masalah dan jenis kulit yang berbeza.

Rangkaian produk kali ini adalah daripada Clear Proof Mary Kay yang berfokuskan kepada mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, kulit berminyak dan juga acne-prone skin. So, kalau korang mempunyai masalah yang sama, bolehlah nanti try guna.

clear proof deep cleansing charcoal mask mary kay

First Impression : Renewing Gel Mask Mary Kay

Assalamualaikum dan hai!

Rasanya dah lama tak buat update pasal produk-produk penjagaan kulit. Sebenarnya tahun ni ada target untuk buat beberapa siri antaranya Siri First Impression. Sempat post satu. lepas tu jadual sehari-harian jadi padat. Bertambah padat apabila PKP diarahkan pada 18 Mac 2020 yang lalu. Dengan nak work from home, research from home, uruskan anak, uruskan rumah. Phew! Ada masa memang sampai terduduk kepenatan. 

So, berbalik pada tujuan utama entri ini dibuat. Nak bercerita tentang pandang pertama iaitu first impression terhadap Renewing Gel Mask dari Mary Kay. Sebenarnya ada baaaanyak rangkaian produk dari Mary Kay buatkan aku nak sign up sebagai Beauty Consultant Mary Kay. Dan memang akhirnya sign up. Haha. 

renewing gel mask mary kay  mask muka

First Impression: Smoothing Exfoliator Forever Living

Assalamualaikum dan hai!

Sejak aku semakin rajin berblog, aku nak ubah sikit gaya menulis dan susun atur entri-entri aku yang akan datang. Maklumlah dah masuk tahun 2020, kena ada perubahan yang lebih baik dan lebih tersusun kan.

Kali ini aku nak berkongsi tentang satu produk keluaran Forever Living. Bagi yang dah lama follow blog ni memang tahu aku rajin berkongsi pasal produk Forever Living. Kali ini aku nak cerita pasal Smoothing Exfoliator Forever Living.

Sebenarnya, aku pernah ada review pasal scrub lain keluaran Forever Living juga. Tapi yang itu namanya Aloe Scrub yang boleh digunakan untuk muka dan badan. Boleh baca lebih lanjut pandangan aku pasal Aloe Scrub dekat link ni ya.

forever living smoothing exfoliator