Carian

Topeng muka kecantikan dari ID.AZ

Assalamualaikum dan hai.

Dah lama tak bercerita pasal produk kecantikan. Kali ni, nak bercerita pasal topeng muka kecantikan, atau nama dalam bahasa Inggerisnya 'beauty mask'.

Okaylah, sebenarnya mask ni dapat dari team Butterfly Project yang membuka tawaran untuk mencuba dan memberi pandangan supaya dapat berkongsi maklumat dengan korang semua.

Kalau nak tahu, aku dapat mask dari ID.AZ Dermastic. Rasanya bagi peminat kecantikan (beauty enthusiasts) terutamanya Korean products, jenama ID.AZ Dermastic ni taklah asing sangat kan? Lagipun dekat kedai-kedai Watson terpilih ada jual mask dari jenama ni. Nanti pergi cari ya.

ID.AZ Derm Review


Melawat Kuala Lumpur tanpa kenderaan

Assalamualaikum dan hai!

Untuk entri kali ni nak cerita pasal jalan-jalan dalam Kuala Lumpur tanpa rasa susah. Percaya tak percaya sepanjang membesar di Cheras yang merupakan sempadan Selangor dan Kuala Lumpur, aku jarang masuk KL sebab rasa KL tu jauh walaupun cuma jarak 15-20 km sahaja. Pergi Bangi yang jarak 20 - 25 km itu lebih dekat pada aku. Nak-nak sekarang dah jadi student UKM. Haha. Mana tidaknya, masuk bandar Kuala Lumpur tu selalu sesak dan makan masa kot.

Ingat lagi, masa kecil dulu, memang akan naik pengangkutan awam untuk pergi Sogo, Jalan TAR untuk cari baju raya atau semata-mata nak pergi KLCC. Ummilah bawa kami empat beradik masuk KL dengan menaiki LRT. Baba pula bawa kereta dari pejabat atau dari mana-mana. Haha. Taklah susah bila bawa dua kereta dengan nak parking lagi, dengan menghadap trafik lagi.

mudahnya berjalan di kuala lumpur


4 perkara penting sebelum terlafaznya akad

Assalamualaikum dan hai!

Okay, sebenarnya post ni aku nak buat sempena hari ulangtahun perkahwinan yang keenam, 17 Ogos 2019 yang lalu. Baru 6 tahun kami ni.

Cumanya, aku kecoh-kecoh siapkan artikel untuk Master, kecoh-kecoh juga balik kampung. Agak huru hara dan memang tak sempat nak menaip. Tak lupa juga ada beberapa draft yang tak proofread dan letak gambar. So, aku siapkan semuanya dulu dan barulah mula menaip semula.

Tajuk untuk entri kali ni, macam-macam tajuk singgah dalam kepala. Sekali masa aku mula menaip, laju je tangan aku menulis "Sebelum terlafaznya akad". Kalau sesiapa yang layan drama 'Setelah Terlafaznya Akad' mesti perasan. Haha. Tak ada niat pun nak ubah tajuk drama tu.

Aku cuma nak kongsikan sikit persiapan sebelum berkahwin. Dan maksud aku persiapan ni, bukan persiapan dari segi hantaran ke pelamin atau mekap semua tu. Aku nak bercerita persiapan mental terutamanya untuk jangka masa panjang.

persiapan sebelum berkahwin