Carian

'Me-Time': Satu keperluan atau hanya mengada?

Assalamualaikum

Okay, baru-baru ni timeline facebook penuh dengan post-post berkaitan dengan 'Me Time' untuk ibu-ibu terutamanya ibu-ibu muda. Ada yang bersetuju dan ada juga yang tidak bersetuju. Yang jadi haru ada yang siap bergaduh ni! Allahu.

Apa yang nak ditulis ada pendapat peribadi. Terserah kalau korang nak bersetuju atau tidak bersetuju. In fact, cara hidup kita, gaya pemikiran dan latar belakang kita berbeza. I give my respect to that.

Secara peribadinya, semua orang perlukan dan ada masa ber'me time' dengan cara masing-masing. Lelaki ke perempuan ke hatta budak-budak pun. Cuma kita tak perasaan dan tak sedar je.

me time for mommies


Pengalaman shooting

Assalamualaikum.

Okay, untuk entri kali ini nak kongsi pengalaman dapat join shooting iklan. Haha.

Masuk iklan je. Bukan jadi retis pun. Tapi still, pengalaman dan peluang sangat-sangat dihargai.

Sebenarnya kalau nak kira pengalaman berdepan dengan kamera, ini bukan pengalaman pertama. Ini pengalaman kedua. Dan kali ini buat recording yang memakan masa lama dan memang tak tipu penat. Berbeza dengan kali pertama, it was a live shooting. So taklah penat sangat.


Company MLM semua penipu ke?

Assalamualaikum.

Orang kita sangat taboo kalau dengar perkataan MLM. Bagi yang tak tahu, MLM ni maksudnya multi level  marketing. Macam ni ha sistemnya.

Semua company MLM penipu?
Sumber gambar : Google


Tiada lagi ujian untuk Tahun 1, 2 dan 3. Ini pendapat aku.

Assalamualaikum.

Awal November hari tu, timeline Facebook aku pernuh dengan screenshot tentang kenyataan Dr. Maszlee yang akan memansuhkan peperiksaan bagi pelajar tahun 1, 2 dan 3. Wow!

Apa pendapat aku?
Happy dan excited. Happy dengan perubahan yang cuba dibawa oleh Dr. Maszlee dan excited nak tengok bagaimana cara perlaksanaan memandangkan kita dah lama hidup dengan berpandukan pada ujian dan peperiksaan.

kenyataan media pentaksiran alternatif murid tahap satu


Join Try And Review Now!

Assalamualaikum,

Hai! Hari ni aku nak share satu website untuk mereka-mereka yang suka mencuba produk-produk baru dan juga mereka yang suka bagi review yang jujur dan telus tak bertapis.

Aku join dah dekat setahun juga kot. Asalnya aku join sebab ada orang share dapat set Teh Lipton yang berperisa tu.