Carian

Menjahilkan diri depan jodoh yang tak pasti

Assalamualaikum dan hai

Jarang jarang aku nak menulis entri berkaitan dengan benda-benda yang tengah viral ataupun hangat diperkatakan di media sosial.

Bagi yang memahami tajuk entri yang ditulis, tahniah. Bagi yang tidak memahami mungkin boleh cari sendiri di Google untuk mendapatkan penjelasan mengenai isu yang tengah tular dan masih panas ini. 

Kenapa isu viral kali ini aku tulis sebuah entri?
Sebab aku rasa entri ini sangat relevan untuk kekal lama. Ianya berkaitan mencari jodoh. Lebih tepat bagaimana untuk mencari jodoh.

Selepas hampir 24 jam aku membaca kupasan yang berbeza-beza di pelbagai platform seperti Facebook, Twitter dan Instagram, aku akan kumpulkan secara keseluruhan pandangan dan pendapat aku mengenai isu menjahilkan diri.

Apa isu yang panas sebenarnya?

Isunya bermula dengan sebuah video berdurasi kurang daripada 60 saat dengan tajuk 'Kenapa Wanita Lambat Jodoh?'

Yang buat video pun, pergi letak tajuk bukan main minta kena kecam. Tapi sebenarnya pada aku konten atau isi kandungan video tersebut yang lebih menarik perhatian.

"Orang laki-laki suka perempuan lembut-lembut, high estrogen, mengharapkan perlu ditolong, biarlah macam bodoh-bodoh sikit, kan boleh la? Pada siapa yang lambat jodoh tengok karakter anda bagaimana"