Carian

Memaparkan catatan dengan label Family Life. Papar semua catatan

7 Idea Untuk Berborak dengan Pasangan

Assalamualaiakum.

Alhamdulillah hari ni, 17 Ogos 2018,  genap usia perkahwinan kami yang ke-5.

Dalam 5 tahun berkahwin ni, banyak benda baru yang kami belajar, banyak hati budi yang baru dikenalpasti. 5 tahun ni baru satu perlima dari umur kitorang. Jauh lagi perjalanan dalam dunia rumahtangga ni. Sekarang ni pun dah anak dua. Yang ketiga lambat lagi. Haha.

Sempena ulangtahun kelima, aku nak share sikit pasal topik-topik best untuk pasangan suami isteri borakkan. Sebab pada aku, pasangan kita adalah kawan baik kita dunia dan akhirat, insyaAllah. Nama pun best friend, mesti ada sesi pillow talk kan?


5 Things about Family Planning

Assalamualaikum

Masa bulan Ramadan lepas, ada tengok rancangan Raudhah Mawaddah bincang topik pasal family planning. Ally Iskandar sebagai moderator bersama Dr Harlina dan Ustaz Don. Memang seronok dengar perbincangan pasal family planning ni. Lagi-lagi bila dikupas bersama doktor pakar dan ustaz.

Kalau cakap pasal family planning, sesetengah orang ada minset begini

"Tolak rezeki Allah la tu"

"Buat apa kahwin tak nak anak?"

Orang kita sibuk nak anak ramai tapi selalu lupa kebajikan anak-anak serta pasangan. Lagi parah, sibuk berlumba anak siapa paling ramai tanpa pedulikan perkembangan mental ahli keluarga yang sihat. Aduh.

Family planning
Credit gambar: Google