Carian

Program AEON bersama komuniti setempat menyemarakkan Ramadan

Cuti Nuzul Quran yang jatuh pada tarikh 19 April baru-baru ni, aku dapat jemputan untuk bertandang ke sebuah program komuniti dekat sebuah pasar raya yang dekat dengan rumah aku. Pasar raya yang aku maksudkan adalah AEON BiG. AEON BiG sudah menjadi tempat mingguan untuk membeli belah barang keperluan dapur. Bagi aku, adalah satu kebanggaan apabila pihak AEON sendiri mengadakan program komuniti untuk merapatkan hubungan AEON dengan pelanggan setia mereka (termasuk aku).

Program Bubur Lambuk AEON Bersama Komuniti adalah satu program kendalian AEON CO. (M) BHD. dan AEON BiG (M) SDN. BHD. sempena bulan Ramadan yang mulia dengan semangat kerjasama dalam menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang.

program bubur lambuk aeon bersama komuniti

Affiliate Marketing : Kelebihan dan Kekurangan (Cara Atasi Kekurangan Juga!)

 Assalamualaikum dan hai!

Pernah dengar tak istilah 'Affiliate Marketing'?

Ke terlalu asing perkataan ni. Rasanya dah masuk tahun 2022 ni ramai dah mula kenal apa itu Affiliate Marketing. 

Affiliate Marketing ni adalah salah satu cara untuk menjana pendapatan secara atas talian. Bukan buat bisnes macam dropship atau jadi agent tau. Hanya perlu ada blog atau akaun media sosial sahaja sudah cukup. Semua orang paling kurang ada satu akaun media sosial, kan? Buat affiliate marketing ni tak perlu 1000 followers atau kenalan pun masih boleh jana pendapatan! 

Tak percaya?

Mari aku terangkan apa sebenaranya AFFILIATE MARKETING.

Affiliate Marketing adalah satu model pemasaran yang digunakan oleh syarikat-syarikat dengan membayar pihak ketiga untuk menjana trafik atau 'lead' kepada produk atau servis syarikat. Pihak ketiga ni namanya affiliate marketer.

affiliate marketing malaysia

Koleksi Raya 2022 kolaborasi AEON dengan Jovian

Hujung minggu baru ni, dapat peluang untuk menghadiri majlis pelancaran koleksi baju raya di AEON Shah Alam. Apa yang menarik dengan pelancaran koleksi ini ialah, koleksi raya dari AEON kali ini bukan koleksi biasa-biasa. Ia adalah koleksi hasil kolaborasi antara AEON dengan JOVIAN.

Siapa tak kenal nama JOVIAN, bukan? Satu nama yang sudah sebati sebagai ikon industri di Malaysia. Dato' Jovian terkenal dengan pengaruh Mal-Indo merentasi rekaan yang  mengagumkan dan telah mencipta gabungan fesyen bermutu tinggi di bawah jenama yang estetik dan terkemuka Jovian Mandagie House (JM).

Sempena Hari Raya untuk tahun 2022 ini, Dato' Jovian telah menghasilkan koleksi sedia pakai (ready to wear) berkonsepkan Nusantara. 

AEON x JOVIAN Koleksi Nusantara Raya 2022